Mimarisinde tarihi yaşatan otel
Haydarpasha Palace Hotel – Alanya
Antalya'nın tatil cenneti ilçesi olan Alanya'da yepyeni bir otel yükseldi. Mirmarlığını Gökçe ve Tuğçe Durmaz'ın yaptığı Haydarpasha Palace Hotel tam anlamıyla tarih kokuyor. Adından da anlaşılacağı üzere İstanbul'daki tarihi Haydarpaşa Garı'ndan esinlenilen projede 18 bin metrekare doğaltaş kullanıldı. Işıl Madencilik ise bu eşsiz otele doğal taş uygulamalarıyla başarılı bir şekilde imzasını atıyor.
14 farklı doğaltaş
Haydarpasha Palace Hotel'in yapımına 2015 yılında başlanıldı ve kısa bir sürede bitirilerek geçtiğimiz aylarda kullanıma açıldı. Doğaltaş şölenine sahne olan bu otelde yerli yabancı 14 farklı taş kullanıldı. Projenin ana taşı olarak Yunanistan'dan Volakas taşı seçildi. Projede kullanılan taşlar ve firmaları ise şöyle:
1-Volakas – Yunanistan
2-Galaxy – Portsan
3-Gothıc Grey – Portsan
4-Porto Nero – Portsan
5-Golden Tobacco
6-Toros Siyah – Çavuşoğlu Mermer
7-Cosmos Bej – Portsan
8-Marmara – Bandırma Mermer
9-Tan Brown – Granitaş
10-Hisar Gri – Granitaş
11-Emperador – Çavuşoğlu Mermer
12-Travertan – Portsan
13-Teos Yeşil – Portsan
14-Grey Onyx – Portsan
Aydınlık mekanlar için Volakas
İç mimaride modern tarzlar kullanılan Haydarpasha Palace Hotel'in lobisinde ve bodrum katında Volakas taşı kullanıldı. Ana restorantında 2x80x80 şeklinde büyük ebatlı olarak Galaxy taşı kullanılan projenin diğer alanlarında kullanılan taşlar ise şöyle: Osmanlı Alakart'ta Cosmos Bej; Hamamda Marmara, Toros Siyah, Golden Tobacco; Spa duvar kaplamalarında Traverten: Spa masaj odalarında Teos Yeşil; Peyzaj alanlarında hisar Gri ve Emperador; Oda ve banyolarda Gothic Grey; Müşteri asansörlerinde Volakas, Porto Nero, Golden Tobacco ve Toros Siyah. Lobi ve diğer genel alanlarda Volakas taşın tercih edilme sebebi ise aydınlık mekanlar yaratmak.
CNC ile doğaltaşın dansı
Hamam göbek, hamam kurna arkaları ve bazı duvarlarda, lobi, alakart restaurantlar, ana restaurant, döner kapı altları, genel mahal koridor kenarları, kütüphane, lobi piyano bölümü, alakart koridoru ve bodrum katta olmak üzere çok sayıda CNC desen uygulaması yapılan proje doğaltaşın sanata dönüştürüldüğü bir otel olarak akıllara kazınıyor.