• Hakkımızda
  • Gizlilik & KKVK
  • E-Dergi
  • Ücretsiz Abonelik
  • İletişim
  • tr Türkçe
  • en English
Çarşamba, Haziran 24, 2026
Stone World
  • Haberler
    • Tümü
    • Firmalar
    • Fuarlar
    • Genel
    • İhracat
    • Projeler
    Arkas Sanat Alaçatı: Artı3 Mimarlık

    Arkas Sanat Alaçatı: Artı3 Mimarlık

    Enoteca dai tosi

    Enoteca dai tosi

    Dünya devleri Afyonkarahisar Blok Mermer Fuarı’na akın etti

    Dünya devleri Afyonkarahisar Blok Mermer Fuarı’na akın etti

    Afyonkarahisar Blok Mermer Fuarı açıldı

    Afyonkarahisar Blok Mermer Fuarı açıldı

  • Doğal Taş Rehberi
    • Doğal Taş Rehberi
    • Doğal Taş Ekle
    • Reklam Ver
    Luwi Line
    Luwi Line
    Bayburt Grey
    Bayburt Grey
    Brejya
    Brejya
    Renboy Onyx
    Renboy Onyx
    Geri İleri
    • Doğal Taş Rehberi
    • Doğal Taş Ekle
    • Reklam Ver
  • Firma Rehberi
    • Firma Rehberi
    • Firmanı Ekle
    • Taşını / Ürünlerini Ekle
    • Taşlarını Yönet
    • Üyelik Girişi Yap
    • Reklam Ver
  • E-Dergi
  • Fuarlar Takvimi
  • Üye Ol / Firma Ekle
  • Üyelik Girişi
No Result
View All Result
  • Haberler
    • Tümü
    • Firmalar
    • Fuarlar
    • Genel
    • İhracat
    • Projeler
    Arkas Sanat Alaçatı: Artı3 Mimarlık

    Arkas Sanat Alaçatı: Artı3 Mimarlık

    Enoteca dai tosi

    Enoteca dai tosi

    Dünya devleri Afyonkarahisar Blok Mermer Fuarı’na akın etti

    Dünya devleri Afyonkarahisar Blok Mermer Fuarı’na akın etti

    Afyonkarahisar Blok Mermer Fuarı açıldı

    Afyonkarahisar Blok Mermer Fuarı açıldı

  • Doğal Taş Rehberi
    • Doğal Taş Rehberi
    • Doğal Taş Ekle
    • Reklam Ver
    Luwi Line
    Luwi Line
    Bayburt Grey
    Bayburt Grey
    Brejya
    Brejya
    Renboy Onyx
    Renboy Onyx
    Geri İleri
    • Doğal Taş Rehberi
    • Doğal Taş Ekle
    • Reklam Ver
  • Firma Rehberi
    • Firma Rehberi
    • Firmanı Ekle
    • Taşını / Ürünlerini Ekle
    • Taşlarını Yönet
    • Üyelik Girişi Yap
    • Reklam Ver
  • E-Dergi
  • Fuarlar Takvimi
  • Üye Ol / Firma Ekle
  • Üyelik Girişi
  • tr Türkçe
  • en English
No Result
View All Result
Stone World
No Result
View All Result
Anasayfa Haberler Firmalar

Toksel Makina’dan ithalata çözüm

24 Ağustos 2016
- Firmalar
0 0
0
Toksel Makina’dan ithalata çözüm
0
PAYLAŞIM
573
GÖRÜNTÜLENME
Share on FacebookShare on Twitter

Toksel Makina'dan ithalata çözüm

 

Doğaltaş sektörüne yönelik ürettikleri makinelerle ithalatın önüne geçmeyi amaçladıklarını söyleyen Toksel Makina Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kanat, “Patenti bize ait olan ürünlerin yanı sıra, ayrıca yeni geliştirdiğimiz ürünler için de çok sayıda faydalı model belgesi aldık. Özellikle otomatik doğaltaş boy ebatlama makinemiz, hassas işleme kapasitesiyle yüksek verim ve tasarruf sağlıyor” dedi.

 

Tokmaktepe ailesi tarafından 1970 yılında İstanbul'da kurulan Toksel Makina, üretim tecrübesini 1989 yılından itibaren doğaltaş işleme makineleri imalatı alanında yoğunlaştırdı. Bugün doğaltaş işleme makineleri, dekoratif makineler, robotlar-rulolar-konveyörler-döner platformlar, mozaik dizgi/kesim kalıpları ve doğrusal hareket sistemleri (vargel sistemleri) olmak üzere altı ana grupta üretim yapan firma, makinelerini dünyanın 40'tan fazla ülkesine ihraç ediyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde edindikleri tecrübeler doğrultusunda 2016 yılının aksiyon planlamasını revize ettiklerini söyleyen Toksel Makina Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kanat, “Bu yıl için piyasa şartlarının zor olacağı bir dönemden daha geçeceğimizi öngörebiliyoruz. Bu hususla alakalı bir küçülmeye gitmedik. Aksine, global bazda sıkıntıların yaşandığı zor zamanlarda yatırımlarımıza ivme kazandırmanın mantıklı olduğunu öngördük. Üretim kapasitemizi bu plan doğrultusunda artırdık” dedi.

 

Yenilikçi, dinamik ve profesyonel

Fark yarattıkları bir diğer konunun da güçlü bir kadroya sahip olmaları olduğunun altını çizen Kanat, “Toksel Makina, güçlü kadrosu, altyapısı, her geçen gün edindiği tecrübe ve bilgi birikimine ek olarak; yenilikçi, dinamik ve profesyonel Ar-Ge çalışmalarıyla elde ettiği kaliteyle dünyada aranan markalardan biri olmayı başardı. Firma olarak ürettiğimiz kaliteli makinelerle, Türkiye'ye ve dış pazarlara hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. Üretim çalışmalarımızı, biri Tuzla yerleşkesinde 3 bin metrekaresi açık 2 bin 550 metrekaresi kapalı alana sahip, diğeri de Dilovası yerleşkesinde 7 bin metrekaresi açık 12 bin metrekaresi kapalı alanda olmak üzere iki fabrikamızda sürdürüyoruz. Dilovası fabrikamızda talaşlı imalat, kaynaklı – mekanik montaj sahası, paslanmaz üretim, mekanik bakım sahaları ile boyahane, sevkiyat alanları ve depolarımız yer alıyor. Ayrıca idari binamız da Dilovası fabrikasına taşınma aşamasındadır” diye konuştu.

 

Yüksek kapasitede üretim

Toksel Makina'nın doğaltaş sektöründeki kapasitesini anlatan Genel Müdür Yardımcısı Kanat şu sözleri kullandı: “İşinize yatırım yapmanın, pazarda kalıcı olabilme noktasında gerekliliğini kesinlikle göz ardı edemezsiniz. Bu anlamda, doğaltaş teknolojileri sektörüne yüksek kapasitede üretim yapabilmemize olanak sağlayan işleme merkezlerine sahibiz. Talaşlı imalat sahamızda 3

eksen, dev bir CNC makinemiz bulunuyor. 18 metre uzunluğunda, 4 metre yüksekliğinde ve 1.5

metre genişliğinde ki ebatlarda, her türlü malzemeyi rahatlıkla işleyebilecek kapasitede bir makineden söz ediyoruz. Makinenin kurulu olduğu alan büyük bir yer kaplıyor, ki bu alandan

rahatlıkla ufak bir fabrika türetebilirsiniz. Bunun yanı sıra, CNC hattımız ve üniversal tezgahlarımızın bulunduğu bir hattımız daha var. Kaynaklı birleştirme işlemlerini yaptığımız 10-18

metrelik şasilerimizi, tek seferde talaşlı imalat sahamızda işleme tabi tutabiliyoruz. Talaşlı imalatta işlemi biten tamamlanmamış ürünler, fabrika içindeki vinç ve asansör sistemleriyle bir üst kata sevk ediliyor ve raylı sistemlerle boyanacak dev makine parçaları, hiç el değmeden boyahaneye taşınıyor. Boyama işleminden sonra, malzeme yere indirilmeden, boyahaneden mekanik montaj atölyesine aktarılıyor. Mekanik montajdan sonra tüm ürünlerimiz, mühendislerimiz tarafından testleri yapıldıktan sonra sevk alanına iletiliyor.”

 

Doğaltaş için yer şey

Toksel Makine'de imal edilen ürünleri sıralayan Kanat, “Doğaltaş işleme makineleri, strip ve mozaik işleme makineleri, dekoratif makineler, -robotlar rulolar-konveyörler-döner platformlar, mozaik dizgi/kesim kalıpları ve doğrusal hareket sistemleri (vargel sistemleri) olmak üzere altı ana grupta toplayabiliriz. Katrak, plaka cila, otomatik kalibre ve parlatma, çok kafalı bantlı en ebatlama ve kafa kesme makinelerimiz doğaltaş işleme makineleri ürün grubumuz içinde yer alıyor. Strip ve mozaik işleme makineleri ürün grubumuz içindeyse; otomatik honlama, kalibre, yatay yarma, tek kafalı bantlı ebatlama, çok bıçaklı ebatlama, çok bıçaklı seramik ebatlama, ara mesafeli çok bıçaklı ebatlama, çok bıçaklı kalın taş ebatlama, vibrasyon/eskitme, dereceli yan kesme makineleri ile file ve taş kurutma fırınları bulunuyor. Çok kafalı profil, çok kafalı dalgalı profil, otomatik yüzey parlatma ile kollu kırma makinelerimiz ise dekoratif makineler ürün grubumuza dahil olan ürünler arasındadır. Robotlar, rulolar, konveyörler, döner platformlar üst başlığı altında ise; çift yüz doldurma- boşaltma robotu (ACROBAT), 90 derece taş çevirme konveyörü, boşaltma-yükleme robotu 360 derece platform, blok arabası döndürme platformu, lazer işaretlemeli bantlı konveyör, taraklı/tırnaklı motorize rulo, döner tablalı motorize rulo, yıkamalı ve fanlı motorize rulo, merdaneli motorize rulo, motorize, taş sıralayıcı konveyör, avare makaralı rulo ile esnek konveyörler yer alıyor. Ayrıca mozaik dizgi ile kesim kalıpları ve doğrusal hareket (vargel) sistemlerimiz diğer iki ana grubumuzu oluşturuyor” dedi.

 

Ar-Ge'nin önemi

Ar-Ge'ye çok önem verdiklerini ve bu departmanın sürekli çalıştığını belirten Kanat, “Patenti bize ait ürünlerimiz mevcut. Ayrıca yeni geliştirdiklerimizle alakalı da çok sayıda faydalı model belgemiz bulunuyor. Bugün itibarıyla KOSGEB ve TÜBİTAK ile beraber güncel olarak yürüttüğümüz projeler arasında doğaltaş yükleme-boşaltma robotu ve otomatik doğaltaş boy ebatlama makinesi yer alıyor. Söz konusu projeler dünya standartlarında çalışmalardır. Özellikle otomatik doğaltaş boy ebatlama makinemiz tam otomatik özelliği ve dünyada en hassas işleme kapasitesine sahip makine unvanı ile verim ve tasarruf noktasından eşsizdir. Bunun yanında doğrusal hareket ürünleri olarak nitelendirdiğimiz tel, iplik, halat, kurdele, zincir, fitil gibi malzemelerin sarımında kullanılan ürünlerin imalatını da gerçekleştiriyoruz. Piyasada vargel olarak da anılan söz konusu ürünlerin Türkiye’deki tek üreticisiyiz. Biz üretimine başlamadan önce söz konusu ürünler yurt dışından getiriliyor ve dolayısıyla ülkemizin cari açığına olumsuz yönde etki ediyordu” dedi. Çalışanlarınızın gelişimi için hayata geçirdiğiniz çalışmalar var mı? Personelimizin gelişimi noktasında çeşitli eğitim programları düzenliyoruz. Çalışanlarımızın mesleki ve kişisel gelişimi için farklı kurumlarla yürüttüğümüz ortak çalışmalarımız periyodik bir şekilde devam ediyor” dedi.

 

Hedefler doğrultusunda büyüme

Toksel Makina'nın yurt içi ve yurtdışındaki fuarlara katılarak sektörü yakından takip ettiğinin altını çizen Kanat, “Sektörümüzle alakalı olarak İtalya’nın Verona şehrinde düzenlenen Marmomacc Fuarı’na Türkiye’den dahil olan ilk firmayız ve senelerdir düzenli olarak katılmaya da devam ediyoruz. Yurt dışında İtalya, Amerika, Kanada’da yurt içinde ise İzmir, Afyon ve İstanbul’daki sektörel organizasyonlara katılmaya özen gösteriyoruz” dedi. Toksel'in gelecek planlarını da anlatan Kanat, “Doğaltaş işleme teknolojileriyle alakalı olarak ithalatın tamamen önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bunun için de üretim kapasitemizi artırmanın gerekli olduğunu biliyoruz. Söz konusu

hedef doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Kocaeli Dilovası bölgesinde büyük bir yatırımımız var. İşimize yatırım yapmanın, Uluslar arası pazarda rekabet edebilmenin ön koşullarından biri olduğunu biliyoruz. Önceki yıllarda doğaltaş işleme teknolojileri denildiğinde Avrupa firmaları baz alınıyordu. Fakat son yıllarda uluslararası pazarda başta firmamızın yakaladığı başarı olmak üzere, Türk makine sektörünün ulaştığı gelişmişlik seviyesiyle bu algıya bir son verdik.” dedi.

 

Satış sonrası hizmet

İhracat potansiyellerini anlatan Kanat şu ifadeleri kullandı: “Ürün skalamızda yer alan tüm makineleri hazırda devam eden, katma değeri yüksek iki projemizi ay sonuna doğru teslim edeceğiz. Doğaltaş ve mozaik ebatlama hattı olan söz konusu makinelerimiz tam otomatik özellikte ve dünyada kalite, otomasyon ve hassasiyet standartlarında muadili olmayan ürünlerdir. Aralarında Mısır, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail, Brezilya, Hindistan, Kolombiya, Pakistan, Venezuella, Zambiya, Ürdün, ABD, Tunus, Cezayir, Libya ve Yunanistan da bulunduğu dünyanın 40’tan fazla ülkesine ihracat gerçekleştiriyoruz. Satış sonrası hizmet noktasında da kadromuzu geliştirerek 7/24 hizmet verebilecek altyapı olanaklarını tesis ettik. Firma olarak farkındalık oluşturmak istedik ve satış sonrası hizmetler kadromuzu geliştirdik. Satışını gerçekleştirdiğiniz ürünün, satış sonrasında arkasında durabilmek ve yurt içi-yurt dışı ayrımı gözetmeksizin anında servis hizmeti verebilmek büyük bir ayrıcalık. Müşterilerimize bu hizmeti sunabilmenin haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz”

Previous Post

Mimarisinde tarihi yaşatan otel Haydarpasha Palace Hotel – Alanya

Next Post

Orhan Mermer Amerika Pazarında iddialı

Next Post
Orhan Mermer Amerika Pazarında iddialı

Orhan Mermer Amerika Pazarında iddialı

Please login to join discussion
  • Popüler
  • Yorumlar
  • En son
Rakamlarla Türkiye’deki doğal taş ocakları

Rakamlarla Türkiye’deki doğal taş ocakları

7 Ocak 2019
Sanat başka, bambaşka bir şey

Sanat başka, bambaşka bir şey

6 Ağustos 2018
Efendioğlu Mermeri üç kuşaktır ayakta tutan tılsım:  Aile Anayasası

Efendioğlu Mermeri üç kuşaktır ayakta tutan tılsım:  Aile Anayasası

8 Mayıs 2019
Fatih Altaylı’ya Burak Alimoğlu’ndan cevap: “Talihsizlikle suçladığınız mermer, adanın en büyük şansı”

Fatih Altaylı’ya Burak Alimoğlu’ndan cevap: “Talihsizlikle suçladığınız mermer, adanın en büyük şansı”

24 Ocak 2021
Ege Jeoteknik ’in yeni ürünü: Taşın Derisi ”stoneskin”

Ege Jeoteknik ’in yeni ürünü: Taşın Derisi ”stoneskin”

Doğal Taş Dünyası ile yapaydan kurtulup, doğallığa yolculuk…

Doğal Taş Dünyası ile yapaydan kurtulup, doğallığa yolculuk…

Dünyayı şaşırtan firma

Dünyayı şaşırtan firma

Doğallığa aşık olacaksınız

Doğallığa aşık olacaksınız

Arkas Sanat Alaçatı: Artı3 Mimarlık

Arkas Sanat Alaçatı: Artı3 Mimarlık

24 Haziran 2026
Enoteca dai tosi

Enoteca dai tosi

22 Haziran 2026
Dünya devleri Afyonkarahisar Blok Mermer Fuarı’na akın etti

Dünya devleri Afyonkarahisar Blok Mermer Fuarı’na akın etti

18 Haziran 2026
Afyonkarahisar Blok Mermer Fuarı açıldı

Afyonkarahisar Blok Mermer Fuarı açıldı

17 Haziran 2026




Facebook Instagram Google+ Youtube
Stone World

StoneWorld & Taş Dünyası

Doğal taş neredeyse Stone World (Taş Dünyası) orada!

  • Hakkımızda
  • Gizlilik & KKVK
  • E-Dergi
  • Ücretsiz Abonelik
  • İletişim

Adres

Kazım Dirik Mahallesi 375 Sokak No: 18 K: 2/203 (Piramit İş Merkezi) Bornova-İzmir Türkiye

E-Posta

[email protected]

Whatsapp Destek Hattı

tr +90 532 585 51 95 tr +90 532 585 51 95

© 2018 Taş Dünyası / Turkish Stone World

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Haberler
    • Genel
    • Firmalar
    • Projeler
    • Fuarlar
    • İhracat
  • Doğal Taş Rehberi
  • Firma Rehberi
  • Firmanı Ekle
  • Doğal Taş Ekle
  • Üyelik Girişi Yap
  • Ücretsiz Abonelik
  • E-Dergi
  • İletişim
  • tr Türkçe
  • en English

© 2018 Taş Dünyası / Turkish Stone World

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In