Sektördeki uzun yıllara dayanan tecrübelerinin ardından Sivak Mermeri kuran iki genç girişimci Muhammed Tarık Çelik ve Fatih Taştan, Muğla’da gerçekleştirdikleri depo yatırımı ile Türk taşlarını tek bir çatı altında topluyor. En fazla talep gören doğal taşların yer aldığı yaklaşık 4.500 metrekarelik alana kurulu doğal taş deposunda, müşteriye özel çalışma odalarının ve minik bir kafeteryanın bulunacağı ofis binası da kısa bir süre sonra hizmet vermeye başlayacak.
“Önceliğimiz satış yapmak değil, en iyi hizmeti verebilmek”
Muğla’daki depoda Noche traverten, light traverten, Muğla white, Regal bej, Diana Royal bej, Adıyaman emperador, Kemalpaşa white, Tundra grey… gibi Türkiye’nin farklı bölgelerinden çıkan ve büyük talep gören yaklaşık 15 çeşit doğal taş yer alıyor. İlerleyen süreçte taş çeşitliliğinin artabileceğini söyleyen şirket yetkilileri Muhammed T. Çelik ve Fatih Taştan, “Müşterilerimizin bütün ihtiyaçlarına cevap veren bir yer hayal etmiştik. Bu hayalimizi de hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca depomuzun içerisinde yer alan ve kısa bir süre sonra tamamlanması planlanan idari ofisimizde, müşterilerimiz için özel çalışma odaları ve ikramlarımızı tadabilecekleri minik bir kafeteryamız olacak. Ofisimizi, müşterilerimizin keyifli vakit geçirmesini sağlayacak bir şekilde tasarladık. Çünkü önceliğimiz satış yapmak değil, satış öncesi ve sonrası en iyi hizmeti verebilmek. Çok büyümek, sürekli yatırım yapmak gayesi içerisinde olan bir firma değiliz. Bunun yerine önceliğimiz sahip olduklarımızı korumak, müşterilerimiz ile çalışmalarımızı sürdürebilir hale getirmek, müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak. Bu yüzden de firmamızın vitrini olan markamızın bilinirliğini artırmak için kurumsal anlamdaki çalışmalarımızı hızlandırdık” dediler.
“Her kriz kendi içinde fırsatı doğurur”
“Belki yatırım için doğru bir zaman değildi ama ‘her kriz kendi içinde fırsatı doğurur’ düşüncesine inanarak hareket ettik” diyen şirket yetkilileri, “Muğla’yı Marble İzmir Fuarı gibi düşünecek olursak, Muğla bize göre fuarın A holünün giriş kısmı. Buraya çok fazla alıcı geliyor. İki yıl boyunca hiç depo açmadan yaptığımız çalışmalar sonucu Muğla’daki bu potansiyeli fark ettik ve buraya yatırım yapmaya karar verdik. Yatırımımızı hayata geçirirken de hiçbir masraftan kaçınmadık. Genelde bu tarz alanların zeminleri çakıl taşı ya da sert mermer tozu ile kaplı olur. Fakat biz, müşterilerimizin tozdan etkilenmemelerini ve depo sahamızı rahat bir şekilde gezebilmelerini istediğimiz için tüm alanı beton ile kaplattık. Biliyoruz ki doğru şekilde yapılan yatırımlar kısa bir sürede olmasa da ilerleyen süreçlerde hedeflerinize ulaşmanızı sağlayacaktır” dediler.
“Taşını satamayan firmalara destek oluyoruz”
Pazarlama ve satış konusunda sektörde faaliyet gösteren üreticilere de yardımcı olduklarını belirten yetkililer şunları söylediler: “Coğrafyamızda çok güzel doğal taşlar var. Bu konuda gerçekten çok şanslı bir milletiz. Fakat doğru pazarlama yapılamadığı için satılamıyor. Biz bu konuda da taşını satamayan sektördeki arkadaşlarımıza destek oluyoruz. Bunu ise hiçbir karşılık beklemeden yapıyoruz.”