Yaratıcı kimliğini tecrübesi ile birleştirerek geçtiğimiz yıllarda, dünyanın en gelişmiş kuvars esaslı kompoze taş fabrikası olan ‘Coante’nin ilk üretim hattını kurarak üretime başlayan Ermaş Mermer, projenin ikinci hattını üretime geçirmeye hazırlanıyor.
Araştırmacı, yenilikçi, üretken, güvenilir kimliği, insan ve çevre odaklı çalışma anlayışı ile 1985 yılından bu yana doğal taş sektöründe kendine sağlam bir yer edinen Ermaş Mermer’e ait Coante ürünleri, kuvarstan gelen özelliklerinin yanı sıra kullanılan ileri Breton teknolojisi, ürün çeşitliliği ve farklılığı ile adını çok kısa sürede duyurmayı başardı. Özverili ve yoğun çalışmalar sonucunda ortaya çıkan Coante’nin, sektöründe dünya pazarının kalıcı bir oyucusu olmayı hedeflediğini belirten Coante Genel Müdürü Kenan Erdem, yüzde 100 yerli üretim gerçekleştirdiklerini ve yakın zamanda ikinci üretim hattını faaliyete geçirmeyi planladıklarını söyledi. Kenan Erdem, “Güçlü bir ekonomik kalkınmanın anahtarının yerli üretim ve bu üretimin doğru stratejiler ile ihracata dönüştürülmesi gerektiğine inanıyoruz. % 100 yerli sermaye ile kurulan ve %100 yerli üretim yapan Coante’nin, önemli geçiş süreçlerinin yaşandığı ülkemizde üzerine düşeni yaparak yerli ve milli üretimi ile ekonomik kalkınmada sektörünün ihracat lideri olacağına tüm kalbimle inanıyorum” dedi.
Dünya standartlarında kalite
Dünyanın en gelişmiş kuvars esaslı kompoze plaka fabrikası Coante’nin doğuş hikayesi ile ilgili bilgi veren Kenan Erdem, “Coante projesi uzun süredir Ermaş Yönetiminin en büyük hayaliydi. Yönetimimiz bu hayali gerçek kılmak için harekete geçerek, bu konuda dünyanın en iyi teknolojisine sahip Breton teknolojisini, yıllarca sektörde edindiği tecrübe ile buluşturarak Coante’nin hikayesini başlatmış oldular. Coante, kuruluşundan sonra uzun bir süre sektör paydaşları ile güçlü bir giriş yapabilmek için bekledi ve bu sırada kalitesini dünya standartlarına taşıdı. Bugün geldiğimiz noktada kalitemizle, teknolojimizle ve kalifiye ekibimizle kuvars kompoze taş sektörünün Türkiye’de ki en büyük sermaye ve teknoloji yatırımı olduğumuzu söyleyebiliriz” dedi.
Üretim kapasitesi iki katına çıkıyor
“Coante olarak öncelikle, ekibimize doğru insanları dahil ederek istikrarlı büyümemize devam etme eylemindeyiz” diyen Kenan Erdem, “Doğru ekibe yatırım yapmak bizi hem teknolojimizin en verimli şekilde kullanımı açısından hem de yeni fikirlerin hayata geçirilmesi bakımından her zaman bir adım önde tutmaktadır. Biz teknoloji ve Ar-Ge yatırımlarımızı yaparken de öncelikle bu argümanları en verimli şekilde kullanabilmeyi hedefledik ve geldiğimiz noktada, sektöre girişimizden itibaren hızlı ama kontrollü bir büyüme ile ilerlediğimizi söyleyebilirim. Bunun en büyük kanıtının da yakın zamanda faaliyete geçirecek olduğumuz ikinci hattımız olduğunu düşünüyorum. İkinci hattımız ile üretim kapasitemizi iki katına çıkararak her alanda doğru şekilde büyümeye ve markalaşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“Hayatınıza renk ve şıklık katar”
Coante’nin, 25.000 metrekrae kapalı alan olmak üzere 65.000 metrekare alana kurulmuş, 800.000 metrekare / yıl üretim kapasiteli dünyanın, en son Breton teknolojisine sahip kuvars esaslı kompoze plaka fabrikası olduğunu vurgulayan Erdem ürünlerle ilgili şu bilgileri verdi: “Mutfaklara ve banyolara gerçek ışıltıyı getiren Coante ürünleri, yüksek çizilme ve kimyasal direnci, leke tutmaz yapısı ile hem zemin hem tezgâh uygulamalarında en iyi çözümü sunan ürünlerdir. Doğal taşın kullanılabildiği tüm alanlarda rahatlıkla uygulanabilen Coante ürünleri, doğal taşın aksine, yapısında kılcal çatlaklar ve gözenekler bulundurmamasından dolayı hijyeniktir. Üstelik her biri tasarım ürünü olduğundan geniş renk seçenekleriyle hayatınıza renk ve şıklık katar.”
%100 yerli üretim
Türkiye’de, Amerika ve Avrupa ürünlerinin her zaman daha kaliteli olduğuna dair yanlış bir izlenimin olduğunu gördüklerini ileri süren Kenan Erdem, %100 yerli üretim gerçekleştiren Coante’nin kısa zaman içerisinde Amerika ve Avrupa’nın pek çok ülkesine ihracat gerçekleştirdiğini söyledi. “Kalitesine gıpta ile baktığımız bu ülkeler, ürünlerini bizden tedarik ediyorsa demek ki biz de onlar kadar kaliteliyiz ve pazarda onlar kadar rekabet gücüne sahip bir ülkeyiz” diyen Erdem şöyle konuştu: “Şunu gururla ifade edebilirim ki ; Teknolojimiz her ne kadar İtalyan Breton teknolojisi olsa da, ülkemiz kuvars madenleri bakımından oldukça zengin ve verimli. Biz de bu zenginlikten payımıza düşeni kullanarak dünya standartlarında üretim yapıyoruz. Ürettiğimiz endüstriyel kuvars kompoze plakaların içeriğine baktığımızda %93 oranında kuvars, geri kalan %7 lik kısmın reçine ve renk pigmentlerinden oluştuğunu görmekteyiz. Coante’nin üretiminin %100 yerli olduğunu söylersek sanırım yanlış bir ifade kullanmamış oluruz. Yakın zamanda da dünyanın pek çok mutfak, banyo, iç mekan uygulamalarında Coante markasını göreceğimize inanıyorum.”
Sınırsız hayal gücü
Güçlü bir ekonomik yapıya sahip olmanın anahtarının yerli ve milli üretim olduğunu ve bu üretimin doğru stratejiler ile ihracata dönüştürülmesi gerektiğine inandıklarını ifade eden Erdem, “Uzun vadede gerçekten verimli bir kalkınma hayal ediyorsa, bu kalkınmaya ulaşmanın ithal üretimle ayakta kalmak olmadığı aşikar” dedi. “Coante olarak, Türkiye’nin istihdamı en az şehirlerinden biri olan Muğla’da bu büyük yatırıma hayat verebilme mücadelesini kazandığımız için gururluyuz” diyen Erdem sözlerini şöyle tamamladı: “Sektörde aktif olarak 8 aydır yer alan bir firma olarak geldiğimiz nokta bizi fazlası ile mutlu ediyor ve Coante olarak bir hayali gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Tabi hayaller sizin hayal gücünüzle sınırlıdır ve bizim hayal gücü çok geniş bir yelpazeye sahip olan bir yönetimimiz ve ekibimiz var. Şirketimize teknoloji, Ar – Ge, kalifiye personel yatırımlarımızı yapmaya devam ederek global pazarda ses getiren bir marka olmayı hedefliyoruz. İlerleyen yıllarda % 100 yerli sermaye ile kurulan ve %100 yerli üretim yapan Coante’nin, önemli geçiş süreçlerinin yaşandığı ülkemizde üzerine düşeni yaparak yerli ve milli üretimi ile ekonomik kalkınmada sektörünün ihracat lideri olacağına tüm kalbimle inanıyorum.”