Taş Kütüphanesi CEO’su Tahir Denizli, oluşturdukları proje kapsamında Uzakdoğulu 26 tasarımcıyı ağırladı.
Dünya çapındaki mermer, inşaat ve proje sektörüne yön veren 26 mermer tasarımcısı ve mimar “Doğal taşta Türkiye Size Yeter'' projesi kapsamında Taş Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Bu proje ile tüm dünyadaki doğaltaş ve mermer ile ilgili ihtiyaç sahiplerini, alıcıları, sektörle ilgilenen herkesin dikkatini, ülkemiz doğal taşlarına çekme gayreti içerisinde olduklarını belirten Taş Kütüphanesi CEO’su Tahir Denizli, “Taş Kütüphanesi olarak 2014 Temmuz ayında, Türkiye doğal taşlarını tanıtmak amaçlı Çin’den gelen dünyaca ünlü ve mermer modasına yön veren 30 mermer tasarımcısını ağırladık. Yılda 2 defa geleneksel olarak devam edecek olan bu organizasyonun ikincisi ise Ocak ayında, 26 dünyaca ünlü mermer tasarımcısının ülkemizde ve Taş Kütüphanesi’nde ağırlanması başarı ile gerçekleşti. Taş kütüphanesi olarak ülkemiz doğal taşının pazarlanmasına katkı sağlamayı ve ülkemiz zenginliğinin bilinirliğini arttırmayı amaçlıyoruz” dedi.
Hem taş, hem tarih tanıtıldı
Mermer tasarımcılarını ve mimarları davet ederken sadece Çin'de isim yapmış olmasına değil, aynı zamanda tüm dünyada da bilinen tasarımlar gerçekleştiriyor olmalarına özen gösterdiklerini söyleyen Tahir Denizli, “ Ülkemizde ağırladığımız bu tasarımcılar dünyada mermer modasına yön veren, yıllık olarak mermer tasarımlarıyla dünyada ki çizgileri belirleyen kişilerdir. Kütüphanemizde bulunan yüzlerce doğal taş 2015 -2016 yılı projeleri için mimar ve tasarımcılar tarafından incelendi. Davetimiz ile ülkemize gelen 26 dünyaca ünlü mermer tasarımcısına sadece ülkemizin doğal taşlarını tanıtmak ve göstermekle kalmayıp, geziler düzenleyerek ülkemizin tarihini de anlattık. İstanbul, İzmir, Pamukkale ve Antalya’daki tüm tarihi yerleri, kültürlerimizi, yemeklerimizi ve Türk misafirperveliğini de gösterdik. Ayrıca mermer ocağına da götürdük” dedi.
Türk taşını kullanıyorlar
“Uzakdoğulu mermer tasarımcıları Türkiye’de bu kadar doğaltaş zenginliğinin olduğunu bilmiyorlardı” diyen Tahir Denizli şunları söyledi: “Tasarımcılardan bazıları Türk doğaltaşını kullandıklarını söyledi. Bazıları ise İtalyan mermeri diye kullandıkları taşın Türk taşı olduğunu görünce şaşırdı.Bunların arasında Türk doğaltaşını hiç kullanmamış ve tanışmamış olanlar da vardı. Gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon ülkemizin doğaltaş zenginliğinin kendilerine anlatılması ve doğaltaşlarımızın bilinirliğinin ve kullanımının arttırılması bakımından çok önemliydi. Gelen talepler ve olumlu sonuçlar üzerine bu etkinliği geleneksel hale getirip, daha çok tasarımcı ve mimara ulaşmayı hedefliyoruz.”