İlhamını Endülüs Mimarisinin yaşayan en güzel örneğinden, 12. yüzyıl İspanya’sında inşa edilen Alhamra Sarayı’ndan alan Al Hambra Palace, ihtişamlı 24 bin 400 metrekarelik doğal taş uygulamalarıyla görenleri büyülüyor.
Al Hambra Palace….Lobisinden, koridorlarına, hamamımdan restoranlarına kadar doğal taşın ışıltısı etkisinde olan, rüya gibi hotel. Yatırımcısının Alhamra Sarayı’nı otel konsepti olarak kullanma isteğiyle şekillenen, mimari projesi KRT Mimarlık, İç Mimari projesi Art Mimarlık (Hakan Külahçı) ve doğal taş uygulamaları Serkaya Madencilik tarafından hayata geçirilen Al Hambra Palace, dönem mimarisinin bugünün modernliğiyle bütünleştirildiği, ayrıcalıklı bir proje.
İslam sanatının etkisi
Antalya Çolaklı kumsalına parelel 60 bin metrekare alan üzerine kurulu, Akdeniz’in güzelliğini tam karşışına alan Al Hambra Palace, kemerleri, kolonları, kolon başları, kaideleri, altın yaldız işlemeleri ve 35 adet kubbesi ile İslam sanatının etkisini ve saray ihtişamını dolu dolu yansıtıyor. Saray motifleriyle ön plana çıkan otelin yoğun olarak doğal taş kullanılan alanlarından birisi ise lobi. Bu bölümde İslam sanatında çok sık karşılaşılan önemli bir detay olan girih uygulaması dikkat çekiyor. Lobi zemininde bulunan, Light bej, Gold ve Onyx taşları ile tasarımı gerçekleştirilen girih mantığındaki döşemeler, konuklarına zengin bir görsel şölen sunuyor.
14 adet CNC
İslam sanatının etkisinin yansıltmaya çalışıldığı projede, ana restoron bölümü ise daha çok modern bir çizgiye sahip. Dönem mimarisinin bugünün modernliğiyle bütünleştirildiği, öylesine kendine has bir mimari dili olan otelin ana restoranında Perlato, Dark Bej ve Uşak Beyaz’ları ile doğal taş uygulaması gerçekleşkirilmiş. Alakart Restoranı ise Gold Bej, Light Bej, Uşak Beyaz ve Traverten Noce taşlarının yoğun hakimiyeti içerisinde olurken, yatak katlarında Perlato, banyoların da ise granit uygulamalar göze çarpıyor. Serkaya Madencilik’in kusursuz doğal taş işçiliğinin örneği olarak karşımızda duran Al Hambra’da 14 adet CNC uygulaması ile de büyük beğeni topluyor.
9 farklı taş
Doğal taş uygulamaları ile kendini hayran bırakan otelde Burdur Bej (Serkaya Madencilik) 11.000 metrekare, Dark Bej (Bursa) 2.000 metrekare, Onyx (İran) 2.000 metrekare, Uşak Beyazı (Ceylan Mermer)1.000 Metrekare, Traverten Noce (Teknomar) 1.500 metrekare, Perlato (Portsan) 5.000 metrekare, Emperador Dark (İspanya) 500 Metrekare, Uşak Beyazı (Ceylan Mermer) 700 metrekare, Manyas Beyaz (Topkara Mermer) 700 metrekare olmak üzere toplam, 24 bin 400 metrekare doğal taş kullanıldı.
Kusursuz doğal taş uygulamaları: Serkaya Madencilik
Proje çalışmalarında her bir bölümün itinayla tekrar tekrar gözden geçirilmesi gerektiğinin önemine değinen Serkaya Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Naci Kepezkaya, “Doğal taş uygulamalarında, planlı ve programlı çalışılması çok önemlidir. Uygulama üzerindeki tüm detaylar maksimum seviyede ele alınarak, kusursuz bir şekilde tamamlama gayreti içinde olunmalıdır. Mermer uygulama sektöründe işimize gösterdiğimiz özen, kalite değerlerimize katkıda bulunuyor ” dedi. Proje çalışmaları dışında ocaklarından elde ettikleri ürünleri yurt içi ve yurt dışında sektörün ihtiyaçları doğrultusunda hazırlayıp pazara sunduklarını söyleyen Kepezkaya şunları söyledi: “Bulunduğumuz bölgede ve çevre illerde proje işlerini başarı ile tamamlayıp teslim ederek, mermerciliğin sanatsal gelişimine katkıda bulunuyoruz. Isparta ve Burdur illerindeki mermer ocaklarımızda yatırımcılar ile birlikte çalışarak istihdam, üretim ve ihracat odaklı çalışıyoruz. Renk ve doku özellikleri açısından özel ocaklara sahip olup, işletmeciler ile her konuda işbirliği içerisindeyiz.”