Kullanıldıkları her alanda kusursuz işlere imza atan doğal taşlar, yaşam alanlarımızı güzelleştirmeye devam ediyorlar. Kusursuz renk ve desenleriyle her projenin yıldızı olmayı başarırken, şimdi de iki kıtanın buluştuğu şehir olan İstanbul’un tam kalbindeki bir oteli güzelleştirdiler. Lamartine Taksim Hotel…
(Proje ekibi / Project team: Gizem Acun, Görkem Karakan, Aslı Arıkan Dayıoğlu )
Bronzo, Nero Picasso ve Pietra Grey
İç Mimari tasarımı Designist firması tarafından gerçekleştirilen projede 500 m² doğal taş kullanıldı. Bronzo, Nero Picasso ve Pietra Grey olmak üzere üç farklı taşın kullanıldığı projenin doğal taş temini ve uygulaması Işık Maden tarafından gerçekleştirildi. Designist firması projenin, zemin ve kolon kaplamaları ile süpürgeliklerinde ve asansör sövelerinde doğal taş kullanıldığının bilgisini verdi. Genel olarak organik formların hakim olduğu Lamartine Otel’de nötr renk tonları kullanılmış. Lobi zemininde her bir doğal taş geometrik formlarda, özel ölçüye göre kesilip numaralandırılarak birleştirilmiş. Asansör sövelerinde kullanılan doğal taşları ise müzik tınılarına referans verecek şekilde dairesel formlarda işleyen Designist firmasına bu proje, önemli bir ödülü de beraberinde getirmiş. 2007 yılında Aslı Arıkan Dayıoğlu tarafından kurulan firmaya, Lamartine Taksim Hotel projesi, IF Design Interior Awards’ı kazandırmış.
“Alışılmadık ve görülmemiş taşları kullanmayı tercih ettik’’
Designist firmasının Kurucusu ve İç Mimarı Aslı Arıkan Dayıoğlu, Lamartine Hotel projesinde kullanılan doğal taşlar için şunları söylüyor: “Tasarımımızda iç mimari done olarak, doğanın bize armağanı olan doğal taşların kendiliğinden oluşan özgün sanatını, doğanın zenginliğini vurgulamayı hedefledik. Bunu vurgulamak için de alışılmadık ve görülmemiş taşları kullanmayı tercih ettik. Dolayısı ile renk ve desen, projede kullanacağımız doğal taşların seçiminde ön kriterlerimiz oldu.’’ Özellikle otel gibi birçok farklı kişinin konakladığı mekanlarda, doğal taşın bozulmadan uzun yıllar kullanılabilmesi için İç Mimar Aslı Arıkan Dayıoğlu, ‘’Derz bölüntüsünün mekana uyumlu olması, köşe birleşimlerinin iyi düşünülerek çözümlenmesi son derece önemli. Ayrıca doğal taşın bozulmadan uzun yıllar kullanılabilmesi için tezgah gibi yüzeylerde yeni nesil leke tutmaz kimyasalların uygulanmasına da dikkat edilmeli’’ diyor.
“Doğal taş projeye özgünlük katıyor’’
Yapay malzemelerin hiçbir zaman doğal taşın verdiği enerjiyi vermediğini belirten Aslı Arıkan Dayıoğlu, ‘’Doğal taşın uzun ömürlü olması diğer malzemelere göre avantaj sağlıyor. Müşterilerimiz genelde bunun farkında oluyor. Biz de doğal taşın projeye özgünlük katacağını ve değerini arttıracağını müşterilerimize anlatıyoruz. Plakaların projeye özel seçiliyor olması, desenlerin doğallıktan kaynaklanan çeşitliliği, uzun ömürlü oluşu da müşteriyi ikna etmeye yetiyor’’ diyor.
Designist hakkında
Aslı Arıkan Dayıoğlu 1995-2000 yılları arasında Rhode Island School of Design Üniversitesi’nde, İç Mimarlık Bölümü’nü birincilikle tamamladıktan sonra, 2000 yılında Türkiye’ye döndü. 2007 yılında Designist adı altında proje ve tasarım firmasını kurdu. Sıra dışı fikirler ve detayların peşinden koşan, mekanın ruhunu zenginleştirerek ona anlam katmayı amaçlayan Designist’in tasarıma yaklaşımı ise renkleri harmanlayarak, geçmişin nüanslarını taşıyan çağdaş, maskülen ve aynı zamanda feminen ikonik yeni bir mekan algısı yaratmak üzerine. Designist firması profesyonel ekibi ile birlikte yurt içi ve yurt dışında birçok otel, restoran, ofis ve konut iç mimari projelerine başarılı imzalar atmaya devam ediyor.