Osmanlı mimarisinden ve sanatından esinlenerek tasarlanan Jumeirah Zabeel Sarayı, 65 bin metrekarelik doğal taş uygulaması ile konuklarını büyülüyor. Dubai’nin en prestijli otelleri arasında gösterilen bu benzersiz proje, doğal taş uygulamalarının başmimarı KGM Granit Mermer imzası taşıyor.
Lüksün, zenginliğin başkenti Dubai’de, KGM Granit Mermer’in sanatsal gösterisine tanık olmaya hazır mısınız? 120 bin metrekare alana kurulu Jumeriah Zabeel Palace’ın iç mekanlarında 25 bin metrekare, dış cephelerinde ise 40 bin metrekare doğal taş uygulaması gerçekleştiren KGM Granit Mermer, kusursuz işçiliği ile alkışı hak ediyor.
125 adet waterjet-CNC uygulama
Mimari projesi Kürşat Aybak Mimarlık tarafından planlanan ve Interior Arketipo Design tarafından tasarlanan otel, adım attığınız anda sizi mistik bir yolculuğa çıkarıyor. Yüksek sütunlar, varak işlemeler, kubbeler, gösterişli avizeler ve sarayların olmazsa olmazı, mermerler… Saray mimarisine ait her şey, burada var. Osmanlı döneminden kaftanı ve sarığı ile köşeden birileri çıkacakmış hissi uyandıran bu muhteşem yapı, 125 adet water jet ve CNC uygulamaları ile de görsel şov sunuyor.
Ünye ve Kayseri Taşı
Rüya gibi bir mekan… 2000’li yılların ortasında Osmanlı Saray ihtişamını yaşatan, kadınların kendilerini kraliçe, erkeklerin ise kral gibi hissettiği, lüks hizmette sınır tanımayan Jumeirah Zabeel Sarayı’nın dış cephelerinde Ünye ve Kayseri taşı tercih edilmiş.
Türk taşlarının ağırlığı
Işıltılı doğal taş uygulamaları ile kendini hayran bırakan otelin lobisine adım attığınız da adeta şu mesajı alıyorsunuz, “Işıltıdan ve ihtişamdan nefesiniz kesilecek!” Mimari, dekorasyanı ile müşterilerini yüzyıllar öncesindeki saray yaşamına yolculuğa çıkaran Jumeriah Zabeel Palace’ın iç mekanları Medi Black, Marmara, Golden Tobaco, Kaplan Postu ile döşenirken, ithal taş olarak ise ağırlıklı olarak karşımıza Verde Guatamala çıkıyor.
Siyah ve beyazın asil duruşu
Otelin genel mekan kompozisyonu, ışıltılı renkler kullanılarak zenginleştirilirken, banyolarda beyaz rengi ile Muğla Beyaz Mermer’in sadeliğine, rengin dinginliğine, siyah rengi ile Medi Black ve Verde Guatamala’nın ise asilliğine yer verilmiş. Banyolarda tercih edilen beyaz ve siyahın dayanılmaz cazibesi ile mekanda hem modern hem de güçlü bir his yaratılmış.
Marmara, Burdur Kahve ve Olive Maron
Osmanlı motifleri ile benzenmiş, renk cümbüşünün yaşandığı otelin hamamı da elbette bu ruha yakışır olmalıydı. Kubbeleri, gösterişli avizeleri, renkli kırlentleri ile göz kamaştıran otelin hamam bölümünde, hamamların başrol oyuncusu Marmara taşı kullanılırken, Marmara taşına, Burdur Kahve ve Olive Maron taşları da eşlik ediyor. Projenin ana kapılarında ise ManavgatTtaşı dikkat çekiyor.
Örnek proje
Projenin marka açısından önemli bir prestij çalışması olduğunu vurgulayan KGM Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karakaya, proje bitiminde de ortaya çıkan eser ile ilgili çok olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Karakaya, “Kimi projeler tamamlandığında, ortaya çıkan esere göre marka kendine değer katar ve iyi bir referans elde eder. Bu proje, bizim için yurt dışı çalışmalarımız arasında örnek gösterdiğimiz ve onur duyduğumuz işlerimiz arasında yer alıyor. Mermer uygulama sektöründe, işimize gösterdiğimiz özen, kalite değerlerimize katkıda bulunuyor. Proje içindeki tüm paydaşlar çalışmayı tam bir işbirliği içinde tamamladılar. Bir kez daha bu vesile ile birlikte çalışmaktan, çok büyük bir keyif aldığımızı ifade etmek isterim” diye konuştu.